Despre poveşti şi nu numai!

Nu există fetiţă/adolescentă/femeie în lumea asta, care să nu fi visat şi apoi planificat în cele mai mici detalii, propria nuntă. Dacă la început, visul e somptuos, iar ea e o prinţesă minunată salvată de un prinţ frumos călare pe cal alb, lucrurile se mai “aşează” pe măsură ce anii trec.

E posibil ca nunta să aibă loc pentru ca ea îl cere pe el, pentru că au deja un copil, e posibil ca la nunta ei propria fiică să fie domnişoară de onoare şi mai este posibil ca ea să nu îmbrace neaparat rochia de mireasă iar petrecerea să nu fie una mare şi ca la carte. Oricum ar fi, căsătoria înseamnă un pas mare pentru cuplu, înseamnă o legătură spirituală dincolo de un simplu certificat din hârtie şi mai înseamnă că fiecare îşi asumă nişte responsabilităţi.

Conform unui studiu, căsnicia are efecte pozitive pe termen lung asupra bunăstării oamenilor şi îi ajută să treacă mai uşor de criza vârstei a doua. Fericirea cuplului provine din forma unică de prietenie care predomină pe tot parcursul vieții, în plus, cercetătorii spun că atunci când nivelul de fericire începe să scadă, soții se susțin reciproc atunci când apar greutăţi şi necazuri. Căsătoria e benefică, mai ales dacă soţul e şi cel mai bun prieten, iar pentru un copil familia înseamnă stabilitate, normalitate, acasă. E în firea lucrurilor să ne dorim o familie, pentru că familia este leagănul dezvoltării noastre.

Da, căsătoria în ziua de azi e un mic gest de nebunie totală, dar şi un semn că sunteţi pe drumul cel bun şi că vă sunteţi suficienţi unul altuia. Îmbrăţişează fetiţa care visa la rochia albă de prinţesă, salută în oglindă doamna care a avut curajul să îşi ceară partenerul, respectă frumoasa femeie care aranjează coafura fiicei ei – domnişoara de onoare – înainte de a păşi spre altar: toate sunt minunate şi toate şi-au înţeles menirea! Iar dacă toate şi-au găsit prinţul-prieten pe viaţă, atunci povestea poate merge mai departe! Casă de piatră!

Daniela Bogdan

Foto: Bogdan Dimofte (www.bogdandimofte.ro)

           Ciprian Neculai