Nunta perfectă!

De multe ori am discuţii cu mirii legate de nunta lor, iar aceștia caută furnizori foarte rapizi, opţiuni foarte bune.
Eu vin cu o serie de întrebări care, pe tine ca şi mireasă, sper să te ajute să-ţi organizezi nunta practic, nu doar pe hârtie şi ,,lasă că o să fie bine“. Am să le iau pe rând. Din punctul meu de vedere, parcursul unei nunţi ar trebui să fie astfel:

Gătitul mirelui: Des aud replica ,,Noi nu mai vrem să facem gătitul că nu suntem cu tradiţiile“. De ce gătitul înseamnă neapărat tradiţii? Noi propunem tuturor mirilor ca momentul gătitului să fie total altfel, cu zâmbetul pe buze, cu cavalerii ajutând mirele să se aranjeze pentru ziua ce urmează.

Gătitul miresei: Organizează-te în aşa fel încât să-i lași fotografului tău timp pentru fotografii, timp pentru a crea. Nu e important să te caute mirele prin toată casa, să ajungi în locuri unde nu ştiu ce mă aşteaptă pe mine, ca şi fotograf. Lasă mirele să te aştepte în locul unde va fi gătitul, cu spatele, şi momentul întâlnirii voastre va fi plin de emoţie cu un impact izbitor pentru mirele tău când te va vedea prima dată. Fotograful tău va fi foarte fericit că poate suprinde emoţia unică.

Starea civilă: Nu te stresa enorm pentru asta, durează fix 3 minute, pe ceas. Spune ,,DA” din toată inima şi concentrează-te pe ce urmează.

Biserica: De ce biserica şi nu şedinţa foto? Pentru că cel mai probabil, ar fi între orele 15-17. În acest interval de timp, nu-ţi recomand să faci şedinţa foto. Toţi invitaţii de peste zi te pot însoţi pas cu pas până aici, iar după biserică, pot merge să se schimbe, să facă un duş, să facă ce vor ei şi să se pregătească pentru petrecere.

P.S.: Nu uita să-ţi iei cor la biserică. Emoţia, nu poate fi înlocuită cu nimic în lume.

Şedinţa foto: Lumina. Nu locaţia contează, ci lumina. Unde se poate să ai parte de o locaţie frumoasă şi de o lumină bună ( cea de apus, după biserică, recomandarea mea) cu siguranţă rezultatul va fi unul fantastic. Acordă timp, 2 – 3 ore.

Petrecerea: De aici, ştii ce ai de făcut. Zâmbet şi voie bună. Nu uita, dansul vostru, primul vostru dans pe care voi l-aţi pregătit atât de intens, nimeni nu ştie cum trebuie să iasă. Nu lăsa emoţiile să te copleşească şi bucură-te de moment.
Asigură-te că toţi cei implicați sunt acolo 100% pentru voi. De la muzică până la femeia de service.

P.S. Ar fi păcat ca cei de la restaurant să scoată boxele din priză la ora 5:00 pentru că aşa era în contract. Un manager bun de restaurant clar va face ca nunta să fie perfectă pentru tine şi fără griji.

A, era să uit, furatul miresei… Bine ar fi să uiţi tu de asta pentru binele tău, al invitaţilor, al nunţii tale. Începând de la şoferul/şoferii în stare de ebrietate şi până la timpul pe care tu îl pierzi pe drum dar şi faptul că nunta nu mai are farmec, s-a furat mireasa.

Țuțu Ionatan, fotograf

https://www.tutuionatan.ro