Cum să îţi alegi melodia potrivită pentru Dansul mirilor

Sfaturi de la antrenorii „Phoenix Dance Studio”

Nunta este un eveniment important în viaţa oricărui cuplu, în care atenţia la detalii, de la ţinute până la decorurile salonului, este un „must”. Însă nu trebuie să fie dat uitării primul dans, acel dans care deschide nunta, când mirii sunt în centrul atenţiei, graţioşi precum ţinutele pe care le-au ales.
Melodia aleasă pentru a deschide nunta trebuie aleasă cu grijă. Ea trebuie să vă reprezinte, să vă placă amândurora, să vă bucuraţi când dansaţi pe ea şi să vă relaxeze. Este melodia pe care nu o veţi uita niciodată.

Iată câteva sfaturi de care să ţineţi cont atunci când vă alegeţi melodia pentru Dansul Mirilor:

1. Alegeți o melodie pe sufletul vostru! E mai ușor să rețineți o coregrafie pentru melodia preferată decât să valsați fără să simțiți ritmul.
Alegeţi o melodie care să vă reprezinte, care să fie în ton cu personalitatea voastră. Trebuie să vă gândiți că melodia arată personalitatea cuplului: sunteți romantici, dansatori focoși, retro style, excentrici ori conectați la trendurile muzicale?

2. Ascultaţi suficiente melodii pentru a putea alege piesa potrivită pentru voi.

3. O melodie sau colaj? Puteţi alege un vals sau o melodie veselă şi ritmată, sau un colaj de vals şi salsa, vals şi rock&roll, tango şi bachata sau orice combinaţie vă reprezintă mai bine.

4. Ţine cont de rochia de mireasă atunci când îţi alegi melodia. De exemplu, o rochie de mireasă stil sirenă nu îţi va permite să faci mişcări ample sau foarte energice.

5. Ţineţi cont şi de suprafaţa pe care veţi dansa la locaţia evenimentului: parchet,gresie, covor sau marmură, fiecare suprafaţă alunecă mai mult sau mai puţin.

6. Începeți lecțiile din timp! E bine să începeți cursurile cu cel puțin o lună și jumătate înainte. Alături de antrenorul ales de voi de la „Phoenix Dance Studio”, învățarea unei coregrafii necesită, în medie, 6 ore. Cele mai multe cupluri aleg 8 ședințe, dar sunt și miri care se descurcă de minune după 4 lecții.

Pentru un dans simplu sau pentru o coregrafie complexă (împreună cu nașii ori acompaniați de dansatori profesioniști), orice cuplu găsește la „Phoenix Dance Studio” toată deschiderea, implicarea și profesionalismul de care au nevoie pentru a deschide o petrecere de neuitat!

George Dinu, antrenor Phoenix Dance Studio