Rochia anului 2020

Una dintre cele mai grele decizii în ceea ce privește organizarea unei nunți este alegerea rochiei de mireasă, așa că designerii vin în ajutor și se pare că s-au pus de accord. Rochia anului 2020 trebuie să fie spectaculoasă, de inspirație suprarealistă sau simplă și diafană ca o rochie de școlăriță. Depinde doar de personalitatea miresei și de tipul de eveniment pe care ea și l-a proiectat, împreună cu plannerul specializat.

Pe de o parte, avem fantezie, mister, vis, strălucire, toate impersonate de o rochie amplă, bogată, cu mâneci largi și decolteu generos, cu pelerină sau trenă de film, o rochie complexă, cu multă dantelă, perfectă pentru o prințesă modernă, iar pe de alta, avem eleganță ce rezultă din rochii croite în linii simple, cu un aer romantic, fie ele mini, medii sau pe modelul Audrey Hepburn.

Domnișoarele nonconformiste pot opta pentru tăieturi asimetrice sau geacă albă de motor, dacă vremea o permite, ba chiar pentru o …salopetă cu trenă, dacă are suficient curaj. Iar cele care vor să rămână în atenția invitaților, pentru aplicațiile florale 3D, care, se pare, vor fi la mare căutare peste câteva luni. În ceea ce privește accesoriile, specialiștii recomandă să se renunțe la voal în schimbul unei pelerine chic sau a unei pălăriuțe asortate, se poartă coronițele de flori și părul lăsat lejer pe spate, împodobit cu flori naturale.

Materialele cele mai căutate sunt voalul brodat, tulul și dantela lucrată manual, în combinații inedite care permit transparențe neașteptate și elegante. În ceea ce privește culoarea, trebuie să vă spunem că pe lângă crem, albastru deschis sau chiar nuanțe ușoare de negru, rochia de mireasă a anului 2020 are și tente de …fistic sau verde deschis (Vera Wang), ca o celebrare a bucuriei pe care acest eveniment o aduce în sufletele invitaților.

Daniela Bogdan
Foto: Bogdan Dimofte (www.bogdandimofte.ro)